facebook

Joke Welboren

Mijn naam is Joke Welboren, Sakagaweea, mijn spirit-name, kreeg ik in 2000 van native Lakota Grootmoeder Waynonaha en betekent; Sweetgrass Basketwoman. Later bleken deze "baskets" de bondgenoten in mijn werk als healer. Ik ben geboren in 1959 in Heemskerk, mijn wieg stond letterlijk aan de voet van het Marquettebos. Met bos en duinen zo dichtbij en als dochter van een tuinder uit het Heemskerkerduin  was ik als kind bijna dagelijks in de natuur te vinden. Vele uren zwierf ik over de oude duinweide, plukte er bloemen en lag dromend in het gras naar de wolken te kijken.
Ik woon nu in Castricum, ik ben gehuwd en samen hebben wij twee lieve prachtige dochters.

Spiritualiteit heeft altijd een grote rol gespeeld in mijn leven. Hoewel ik mij als kind vaak "anders" voelde, was het voor mij een heel gewoon en normaal onderdeel van het dagelijks leven. Om met de spirituele inspiratie aan de slag te gaan volgde ik intensieve trainingen bij indiaanse (Hopi en Lakota) grootmoeders en sjamanen o.a. bij de Medicijnwielleraar Hyemeyohsts Wolf Storm uit Amerika. Ik ben gecertificeerd Soulbodyfusion TM en Quantum-Touch TM behandelaar, Medicinwheel-teacher, reikimaster,egyptian-healing, sanjeevini-geneeswijze en esoterische numerologie. Ik vond mijn "medicijn", zoals de indianen (natives) het eigen unieke talent van een mens noemen, via de kracht van de helende stem d.m.v. intuïtief zang.

 

 


Sinds 2000 zijn  klankschalen en mijn stem  instrumenten voor healing geworden. In 2007 werd ik uitgenodigd om samen met persoonlijke monniken van de Dalai Lama de Tibet-tentoonstelling in Almere met de rituele Green-Tara ceremonie te openen. De mantra van de monniken samen met de klankschalen en mijn intuïtieve zang. Op dat moment was ik zelf ziek en heb ik de diep helende werking van de mantra mogen ervaren. Vanaf die dag ben ik mij nog meer gaan richten op healing en meditatie d.m.v. klank.
Door de jaren heen heb ik mogen ervaren hoe helend, hoe diep de werking van helende stem voor mensen kan voelen, mag zijn.


Zang, dans en schilderkunst zijn al van kinds af aan mijn passie. Zingen deed ik al voordat ik kon praten. Of dat nu onder de douche, op de fiets, tijdens de afwas of op het podium was. Zingen is voor mij als ademhalen. Daarbij laat ik mij vooral inspireren door mijn grote liefde voor Moeder Aarde, de verbondenheid die ik (ook door te reizen) voel voor verschillende volkeren en culturen. Al sinds mijn jeugd zijn de Meesters van de Witte Broederschap, vooral Maria en Maria Magdalena, mijn grote inspiratiebron, en niet te vergeten; het alledaagse maar zo mystieke wonder van het Hier en Nu dat "Leven" heet; Carpe Diem !
 

"I had a second birth
when my soul and my body
loved one another
and were married "

(Kahlil Gibran)

joke

Pythagoras, de vader van het getal en de numerologie, zei al dat het hele universum, de hele natuur, bestaat uit trilling; klank en kleur. Eigenlijk zingt alles voortdurend een lied. Niet zo verwonderlijk dat ook de esoterische numerologie onderdeel is gaan uitmaken van mijn werkzaamheden. Ik maak persoonlijke en/of relatie- numeroscopen volgens deze esoterische wetenschap, de leer der getallen. De numeroscoop wordt berekend vanuit al je namen en je geboortedatum. Het is een wegwijzer naar het doel in je leven en wat daar achter schuil gaat.Ieder menselijk lichaam produceert ook een eigen trilling; een eigen klank. Muziek speelt misschien wel juist daarom een grote rol in mijn leven. Jaren geleden zijn de Himalaya- klankschalen op mijn weg gekomen en mag ik ervaren dat de boventonen van de zingende schalen veel met mensen doet. Ik ben hier intuïtief, met de schalen als mijn leraren mee aan het werk gegaan. En dit proces gaat eigenlijk nog steeds door. Ik ervaar dat ik het instrument van de klanken ben. Intuïtief zing ik daarbij de klanken en liederen die ik hoor, soms vanuit de boventonen van de klankschalen. Men ervaart dit soms als keltisch, indiaans, tibetaans of heel persoonlijk als de klank die men op dat moment nodig heeft voor ontspanning en/of heling.

 

LINKS

 

charonuitvaartbegeleiding.nl

afscheid nemen met je hart
Boshutten.nl  
soulbodyfusion.com  
soulbodyfusion.nl  
meditatie.startpagina.nl  
klanktherapie-klankmassage.startpagina.nl  
Martine Nijenhuis   violiste helende klanken
schaapinfo.nl   Andre Schaap, energetische natuurgeneeskunde
helendeklanken.nl  
astridkops.nl   kinderyoga & voetreflexologie
masaru-emoto.net Dr. Masaru Emoto, onderzoeker verborgen boodschap van water 
julejaar.nl   de natuurlijke tijdsindeling
mariaopzolder.nu Marjon van der Lee meditatie
happinez.nl    Mindstyle Magazine
coenengelhard.com  
adhd.startpagina.nl adhd kinderen/volwassenen
soulbodytuning.nl   Jeanine Landheer
soundhealersassociation.org  

nativecolorliving 

 
fonoforese.nl   

Magna Mater/ Ronne van den Hurk

 

vidaa.nl Vidaa

                 

 CONTACT

Sakagaweea
Sound for Soul & Body
mail: sakagaweea@hotmail.com
T.06-36155637